Nico Hülkenberg moest Ferrari-coureur Fernando Alonso aan het eind van de race laten gaan, maar slaagde er in zijn Force India tot zijn vreugde wel in voor de McLarens en Williams-bolides te finishen.

Aangezien behalve Alonso ook de beide Mercedessen en de Red Bull van Sebastian Vettel voor hem eindigden, betekent dat een vijfde plaats voor Hülkenberg. “Het gaat tot nog toe lekker”, erkent de bij Force India teruggekeerde coureur, die zijn tweede puntenfinish in twee races tijd haalde, ten overstaan van de BBC.

“Na een goede start had ik het aardig onder controle en concentreerde ik me op het managen van de banden en benzine. Aan het eind van de race was Alonso vervolgens veel te snel voor me, en ik wist dat ik hem niet achter me kon houden. Ik had eigenlijk verwacht ook nog de McLarens en Williamsen in mijn nek te krijgen, maar we hebben ons goed gehouden ten opzichte van die jongens.”

Pérez
Waar de teams van McLaren en Williams met twee auto’s in de punten finishten, zat dat er voor Force India echter niet in, aangezien Hülkenbergs teamgenoot Sergio Pérez nog niet eens aan de start verscheen.

“Ik had, net als gisteren in de kwalificatie, een softwareprobleem”, legt hij uit aan de BBC. “Erg jammer en frustrerend, zeker gezien hoe goed Nico het deed, want ook ik had dus goed kunnen presteren”, zo treurt hij na.