Na meer dan veertig potentiële kopers heeft Paul Stoddart besloten zijn Minardi-renstal aan Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz te verkopen. Na vijf jaar neemt de Australiër afscheid van Minardi. Het eerste interview dat hij na de bekendmaking gaf was aan Formule1.info-medewerker Adam Cooper. Tegen het einde van de middag ontvangt Paul Stoddart een telefoontje van zijn mensen uit Italië. Hij krijgt te horen dat de deal rond is. Aangezien Red Bull bezig is met het werken aan een persbericht, gaat de teambaas meteen naar de pitbox van zijn team toe. Achter gesloten deuren stelt hij zijn team en coureurs op de hoogte. Het is een emotioneel moment voor de Australiër, die als hij is uitgepraat een staande ovatie van zijn medewerkers krijgt. Daarna loopt hij Adam Cooper tegen het lijf, onderstaand interview is het gevolg.

Was het moeilijk om de teamleden te vertellen dat je het team hebt verkocht?

Paul Stoddart: ,,Heel erg moeilijk eigenlijk. Als ik heel eerlijk ben voelt het haast alsof je een verkeerd besluit hebt genomen. Maar ik heb al tijden geleden gezegd dat ik het team zou verkopen als het beter af zou zijn zonder mij. En die mogelijkheid was er nu."

Kan je geloven dat het nu is gebeurd?

,,Ik denk dat het nog niet echt tot me is doorgedrongen. Natuurlijk hing dit al een tijdje in de lucht en was ik met zeven partijen echt aan het onderhandelen, maar dat maakt het er uiteindelijk niet makkelijker op. Maar ik denk dat Red Bull dit seizoen goed werk heeft verricht. Kijk ook maar eens naar de gezichten bij het team, al die mensen hebben bij Jaguar gewerkt of zijn nog langer aan het team verbonden. Ik heb alle vertrouwen in Dietrich Mateschitz."

Wat is er de afgelopen week gebeurd?

,,Red Bull heeft alles wat ook maar een beetje met de financiën te maken heeft doorgenomen. Ik ben blij dat ze niks gevonden hebben dat niet door de beugel kan."

,,Heb je een goede prijs voor het team gehad? Je hebt ook een deel van je privégeld in het team geïnvesteerd.

,,Ik heb een prima prijs gekregen, en heb het goed gedaan mag ik wel zeggen."

Is dit voor jou het einde in de Formule 1?

,,Ik hoop het niet, maar het is nog wat vroeg om daar een definitief antwoord op te geven."

Zijn er dan plannen dat je nog even blijft?

,,We moeten nog even kijken of ik bijvoorbeeld aanblijf als adviseur, die keuze is aan Red Bull. Laten we zeggen dat ik beschikbaar ben."

KVN