Robin Frijns staat in de belangstelling van ISR, een van de topteams uit de World Series by Renault. De Limburger testte deze week voor het team van Igor Salaquarda.

De kampioen van de Eurocup Formule Renault 2.0 kwam woensdag in actie voor ISR in Barcelona. Ondanks een zere nek en bandenproblemen noteerde hij de veertiende en dertiende tijd in de ochtend- en middagsessie.

“Robin is een snelle jongen voor de toekomst”, zegt teambaas Salaquarda tegen Autosport. “Hij had wat pech tijdens de test. Hij was snel op gebruikte banden en had een goed gevoel bij de auto, maar op de nieuwe banden weet hij nog niet het volledige potentieel te benutten. Maar dat is begrijpelijk. Bovendien had hij nekklachten.”

Salaquarda zou Frijns graag in zijn team opnemen. “Ik zie hem volgend jaar wel voor ons rijden”, aldus de Tsjech. “Daarnaast wil ik graag een coureur met meer ervaring. We zijn al in gesprek met een paar racewinnaars van dit jaar. Carlin gaat waarschijnlijk voor twee rookies uit de Britse Formule 3. Wij willen met een ervaren kracht voor de titel vechten.”

Het winnen van de Euro Series leverde Frijns een beurs op van 500.000 euro voor deelname aan de Formule Renault 3.5. Dat is echter nog niet genoeg voor een plaats bij een topteam. De Nederlander is hard bezig om ook de rest van het budget rond te krijgen.

“Het prijzengeld komt goed van pas, maar ik heb meer nodig”, verklaart Frijns. “Daar wordt aan gewerkt. Tijdens de test wilde ik per ronde vertrouwen opbouwen. De bochtensnelheid is behoorlijk indrukwekkend en het is fysiek een stuk zwaarder dan de Formule Renault 2.0. Mijn nek deed pijn, maar ik verbeterde me gedurende de dag. Ik spinde nog wel even, maar dat hoort allemaal bij het leerproces.”