Mexico. Azerbeidzjan. Wellicht New Jersey, misschien Frankrijk en mogelijk een extra race in Duitsland. De Formule 1-kalender lijkt de komende jaren alleen maar voller te worden. Het naar verluidt maximum aantal van 22 Grands Prix kan wel eens bereikt worden, al zijn de teams daar niet per se happig op.

Het Duitse Auto, Motor und Sport bericht dat het maximaal aantal Grands Prix in het nieuwe verdrag tussen Bernie Ecclestone’s FOM, de FIA en de Formule 1-teams op 22 bepaald is, en dat dit aantal in 2015 of 2016 wel eens bereikt kan worden aangezien er over aardig wat nieuwe Grands Prix onderhandeld wordt, terwijl geen van de huidige races van de kalender wil verdwijnen.

Natuurlijk spelen er financiële zaken die bepaalde races in gevaar brengen, zoals die van Italië op het circuit van Monza, maar ook die op het circuit van Hockenheim, dat rouleert met de Nürburgring, dat in de toekomst wel weer eens de vaste thuisbasis van de Grand Prix van Duitsland kan worden, maar aan de andere kant ook een vaste tweede race in Duitsland zou kunnen gaan organiseren.

Veronderstellend dat geen van de negentien races die nu op de kalender staan verdwijnen en er inderdaad 22 Grands Prix ingepland gaan worden, dan kunnen de teams daar echter wel eens tegen in actie komen, stelt Auto, Motor und Sport.

Volgens de Duitse publicatie is het aantal van 21 races namelijk ‘de financiële limiet’ voor veel teams en vindt er – zo zou uit interne berekeningen blijken – daarna een omslagpunt plaats van waaraf de teams niet langer geld verdienen door te racen, maar door de bijkomende kosten verlies draaien. Behalve om de kosten, maken een aantal teams zich bovendien ook zorgen om de exclusiviteit van de sport en werklast voor hun personeel.