Wanneer de Formule 1 in 2014 overstapt op de 1.6 liter V6 turbomotoren, blijft de Ferrari-krachtbron de eerste keuze voor het team van Sauber. Dat zegt Saubers bestuursvoorzitter Monisha Kaltenborn.

“Er is weliswaar nog niks rond, maar gezien onze gezamenlijke geschiedenis is Ferrari voor ons de meest logische keuze wat betreft de motorenpartner vanaf 2014″, licht Kaltenborn toe. Natuurlijk is het een en ander wel afhankelijk van de voorwaarden die beide partijen stellen.”

“Wij zijn maar een klein team en dus zullen wij altijd op de kosten moeten letten. Het mag niet zo zijn dat we in 2014 weer veel meer moeten gaan betalen dan dat we nu doen. Die motoren worden toch wel gemaakt, dus ik denk dat het gewoon een kwestie is van begrijpen wat we voor elkaar kunnen betekenen, ook in de kosten.”

De bestuurvoorsvoorzitter weerlegt de geruchten over een mogelijke samenwerking met Volkswagen: “We hebben inderdaad om de tafel gezeten in Genève, maar dat is ook alles. Er wordt momenteel niet verder gepraat.”

Gevraagd naar de rijdersbezetting voor volgend jaar en of daarin plek zou zijn voor een terugkeer van Felipe Massa naar het Zwitserse team, is Kaltenborn duidelijk: “Wij hebben geen haast onze bezetting voor volgend jaar duidelijk te maken. Momenteel zijn er twee rijders interessant voor ons en dat zijn onze huidige coureurs. Zij leveren heel goed werk.”