HRT-rijder Narain Karthikeyan denkt dat hij nog een stuk beter kan dan hij tot op heden heeft laten zien: “Ik zit nu op zo’n tachtig procent van mijn kunnen.”

Karthikeyan, die er vijf jaar naast heeft gestaan, is momenteel aan een comeback-seizoen bezig bij HRT en moet erkennen dat de Formule 1 veranderd is gedurende zijn afwezigheid: “De auto’s zijn moeilijker om te besturen”, spreekt hij tegenover Motorsport-Total.

“Zonder de hulpmiddelen van vroeger moet je nu veel dingen in de gaten houden, terwijl ook de banden aanzienlijk veranderd zijn. In 2005 reed ik namelijk nog op Bridgestone-banden met groeven er in.”

“De manier van rijden is dus echt niet meer hetzelfde”, vervolgt Karthikeyan, die denkt dat er nog ruimte voor hem is om te groeien: “Ik zit nu op zo’n tachtig procent van mijn kunnen, dus er zit nog twintig procent in het vat.”

De coureur uit India heeft er echter vertrouwen in dat hij op den duur het maximale uit zichzelf kan halen. “Over een paar races zal ik me veel sterker voelen”, bezweert hij. “Op zich gaat het ook niet helemaal niet slecht, maar als ik al het mogelijk er uit wil halen, moet ik er voor zorgen dat ik geen fouten meer maak en uit de problemen blijf.”