Narain Karthikeyan is ervan overtuigd dat HRT in Maleisië wel op de startgrid zal staan. In Australië wisten beide coureurs zich niet te kwalificeren.

HRT gebruikte de trainingen in Australië als een veredelde shakedown van de F111, die alle wintertests had gemist. Met slechts een paar ronden oefentijd was het geen verrassing dat Karthikeyan en zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi in de kwalificatie niet binnen 107 procent van de snelste tijd in Q1 bleven.

Karthikeyan verwacht dat de situatie in Maleisië over anderhalve week anders zal zijn. De Indiër vestigt zijn hoop op de nieuwe voorvleugel. In Melbourne kon HRT deze nog niet gebruiken.

“Als we de nieuwe vleugel krijgen, of beter, wanneer we de nieuwe vleugel gebruiken, want dat gaat zeker gebeuren, dan zijn we er redelijk zeker van dat we ons kunnen kwalificeren. We hebben in Sepang geen excuus meer”, aldus Karthikeyan.

Karthikeyan kan ermee leven dat de wedstrijdleiding in Australië geen genade had voor HRT en geen uitzondering maakte op de 107-procentregel. “Wij respecteren die norm”, zegt de Indiër. “Ze willen geen jokers aan de start. Wij zijn echter een serieus team.”

“Ik denk zelfs dat we een aantal mensen nog gaan verrassen als we de boel eenmaal op de rails hebben”, vervolgt Karthikeyan. “Het merendeel van het werk gedaan, we moeten alles nu alleen fijnslijpen.”