HRT-coureur Narain Karthikeyan heeft zich ten doel gesteld zich in de tweede seizoenshelft beter te kwalificeren, want tot op heden heeft hij zijn teamgenoot Pedro de la Rosa op zaterdag niet kunnen bijbenen.

Karthikeyan heeft De la Rosa nog geen één keer weten te verslaan in de kwalificatie, en de coureur uit India wil daar in de tweede helft van het jaar graag verandering in brengen: “Ik kom namelijk telkens iets van drie tienden tekort op Pedro en ik wil dat verschil graag verkleinen”, vertelt Karthikeyan aan Autosport.

Volgens de 35-jarige Karthikeyan komt het overigens vooral door de Pirelli-banden en door De la Rosa’s ervaring daarmee dat hij de Spanjaard nog niet heeft weten te verslaan. “De banden zijn lastig onder de knie te krijgen en Pedro kan beter met ze overweg door zijn werk als testrijder voor McLaren en Pirelli”, zo verwijst hij naar het testwerk dat De la Rosa voor de bandenfabrikant heeft gedaan.

“Daarnaast is Pedro uiteraard ook gewoon een hele goed coureur die zelden op een fout te betrappen is”, vervolgt Karthikeyan. “Ik moet me dus aan hem optrekken en van hem leren, zodat ik mijn eigen prestaties kan verbeteren.”

Karthikeyan, die ondanks zijn onvrede over zijn kwalificatieresultaten wel vindt dat hij in de races ‘heel sterk’ heeft gepresteerd, geeft tot slot nog aan dat hij het seizoen als een succes beschouwt als hij erin slaagt om voor De la Rosa in het kampioenschap te eindigen: “Dat zou een geweldige prestatie zijn, net zoals het geweldig voor het team zou zijn als we Marussia bij de constructeurs verslaan.”