HRT-coureur Narain Karthikeyan beseft zich terdege dat hij voor een achterhoede team uitkomt, maar denkt wel dat ook de kleinere teams een belangrijke rol spelen in de Formule 1.

In de Hindustan Times laat Karthikeyan optekenen dat hij weet dat HRT dit jaar, door het gebrek aan financiële middelen, geen gemakkelijke opgave wacht: “Dit is een klein team”, zegt hij over zijn werkgever.”Het is een feit dat we nooit om de titel zullen meedoen, maar toch denk ik dat achterhoede teams belangrijk zijn voor de sport.”

“Kleinere renstallen geven jongere rijders namelijk een podium om zich op te presenteren, terwijl ze coureurs zoals mijzelf een kans geven een comeback te maken”, verklaart de coureur die dit jaar na een afwezigheid van vijf seizoenen weer op de grid staat.

“Er is inderdaad een bepaalde team-hiërarchie in de Formule 1, maar dat maakt het alleen maar interessant”, vindt de 34-jarige rijder uit India. “We maken allemaal deel uit van de show.”

Karthikeyan geeft verder aan dat overleven het belangrijkste is voor HRT, hoewel hij wel denkt dat het team zich gedurende het jaar kan verbeteren: “Door het gebrek aan testkilometers zijn we met een inhaalslag bezig. We hebben echter een vrij aardige auto en krijgen de boel ook steeds beter op de rails, dus ik verwacht dat we vooruitgang kunnen blijven maken.”