James Key, voormalig technisch directeur van Sauber, gaat vanaf 1 september aan de slag bij Toro Rosso. Dat schrijft autosportjournalist Joe Saward op zijn blog.

Key stapte in februari op bij Sauber. Het is goed mogelijk dat hij vanwege een concurrentiebeding in zijn contract zes maanden niet voor een andere partij in de Formule 1 mocht werken. Wel was hij actief voor het sportscarteam van Lotus.

Key begon zijn Formule 1-loopbaar bij Jordan in 1998. Daar werkte hij zich geleidelijk op tot technisch directeur. Terwijl het team diverse gedaanten aannam, van Midland tot Spyker en Force India, bleef hij op zijn plek. In 2010 stapte hij over naar Sauber. Het team was te spreken over zijn bijdrage, maar zelf voelde hij zich er niet op zijn plaats.

Naar verluidt verliet Key het Zwitserse team omdat hij niet tevreden was over de middelen die hij tot zijn beschikking had. Het valt te bezien of hij die bij Toro Rosso wel kan krijgen. Zijn voorganger Giorgio Ascanelli ondervond dezelfde problemen. Het vertrek van Ascanelli en de aanstelling van Key zijn nog niet bevestigd door het team.