De positie van Caterham-coureur Kamui Kobayashi staat onder druk, maar hij maakt zich geen al te grote zorgen zijn stoeltje te verliezen: ‘Want Caterham heeft er niets aan me te vervangen door een betalende coureur’.

Kobayashi en teamgenoot Marcus Ericsson hebben, sinds Caterham in andere handen is overgegaan, een duidelijke waarschuwing gekregen van de nieuwe teambaas Christijan Albers: “Ze krijgen de kans zich te bewijzen, maar moeten wel een tandje bij zetten”, verkondigde Albers onlangs in Formule 1.

De Nederlander liet zich niet veel later verder nog ontvallen dat Kobayashi en Ericsson ‘zeker van hun plek zijn zolang ze presteren’, hetgeen de geruchten over de komst van een mogelijke pay driver niet bepaald heeft doen afnemen.

Hoewel Kobayashi de hoger aangeschreven Caterham-coureur is, draagt hij in financieel opzicht een stuk minder bij aan het team dan Ericsson. Zijn positie lijkt dus het meest op de tocht te staan, al hield hij ten overstaan van Formule 1 vertrouwen: “Ik moet erin blijven geloven dat ik mag blijven als ik het goed blijf doen.”

Geen grote zorgen
In interview met Autosport voegt Kobayashi daar nu nog aan toe dat het in zijn ogen ‘geen nut’ heeft voor Caterham om hem te vervangen door een betalende coureur. “Ik denk zelfs dat het team een groot risico zou nemen als ze dat doen”, stelt de Japanner. “Ze willen immers bij de eerste tien in het WK eindigen en dat wordt een stuk moeilijker als ze een pay driver inhuren.”

“Ik maak me dan ook geen al te grote zorgen om mijn stoeltje. Geruchten zijn er natuurlijk altijd, maar het is enorm lastig voor een betalende coureur om halverwege het seizoen in te stappen en gelijk op het niveau te presteren dat Caterham verwacht.”