Kamui Kobayashi is de nieuwe testrijder van Toyota. De Japanner werd vandaag gepresenteerd als de vervanger voor Franck Montagny, die de renstal verlaat.De 21-jarige Kobayashi was het afgelopen seizoen actief in de Formule 3 Euroseries, maar maakt al sinds 2001 deel uit van Toyota’s opleidingsprogramma. In november 2006 debuteerde Kobayashi als testrijder voor Toyota. Daarna testte hij nog twee dagen voor het team. Afgelopen jaar kwam de Japanner niet in actie voor het team.

,,Dit is een geweldige uitdaging voor me”, aldus het weinig opzienbarende commentaar van Kobayashi. ,,Ik zie het als een grote uitdaging en ik denk dat ik hier veel van kan leren.” Het ligt voor de hand dat Kobayashi komend seizoen in de GP2 actief wordt. Zijn collega Kazuki Nakajima, die ook deel uitmaakt van Toyota’s opleidingsprogramma, promoveerde onlangs van de GP2 naar het Williams Formule 1-team.

Bij Toyota zien ze het helemaal zitten in Kobayashi, getuige de lovende woorden van teambaas Tadashi Yamashima. ,,Kamui heeft de auto vorig jaar getest en toen laten zien dat hij het talent heeft om Formule 1-coureur te worden. Daarnaast is het prettig om te merken dat ons opleidingsprogramma zijn vruchten afwerpt.”

Kamui Kobayashi heeft een gedegen CV. Dit jaar werd hij vierde in de Euroseries, met een overwinning en zes andere podiumfinishes. In 2005 claimde hij de titel in zowel het Europees als het Italiaans Formule Renault-kampioenschap.

MB