Kamui Kobayashi nam in de laatste ronde van de race Marussia-rivaal Jules Bianchi te grazen in de strijd om de zeventiende plek, maar dat bleek voor niets: aangezien de race te vroeg werd afgevlagd, telde de inhaalactie niet.

De Grand Prix van China telt officieel 56 ronden. Na 55 ronden werd koploper Lewis Hamilton echter al de zwart-wit geblokte vlag getoond, wat voor verwarring zorgde, zeker aangezien in zo’n situatie – het voortijdig afvlaggen van een race – wordt teruggegrepen naar de stand in de ronde vóór het prematuur tonen van de vlag, wat in dit geval ronde 54 is.

In ronde 54 reed Kobayashi nog achttiende, achter Bianchi, dus het feit dat hij in de laatste ronde op knappe wijze in de hairpin aan de Fransman voorbij ging en namens Caterham het achterhoededuel ‘won’, doet er nu dus niet toe.

“Het was een leuk duel met Jules, maar het is heel erg jammer dat mijn inhaalactie op hem niet telt door het gedoe met de vlag, zeker aangezien wij daar verder niks aan kunnen doen”, geeft Kobayashi te verstaan.

“Nadat ik Jules in de laatste ronde had gepakt, dacht ik ook dat het resultaat gewoon telde. Wij zagen dat bij Caterham – middenin een zwaar begin van het jaar – als een kleine overwinning, maar die ‘zege’ hebben we helaas gelijk weer verloren”, zo betreurt de Japanner de gang van zaken.

Kobayashi is verder wel ‘redelijk gelukkig’ met de rest van zijn race, waarin een ander opvallend moment was dat hij een ronde achterstand op Sebastian Vettel ongedaan maakte. “Ik hoorde dat hij daar niet blij mee was, maar hij moest banden en benzine sparen en ik was op dat moment sneller aangezien ik op nieuw rubber onderweg was. Ik kon dus ook gewoon bij hem weg rijden.”

Ericsson
Zo opvallend als Kobayashi op een aantal momenten was, zo onopvallend was de race van teamgenoot Marcus Ericsson. “Ik had continu last van onderstuur en kon totaal niet pushen”, verklaart hij dat.

“Het is goed dat ik de race heb weten uit te rijden, maar meer dan dat kon ik ook niet doen aangezien ik dus weinig kon klaarspelen en zeker aan het eind van de race eenzaam en alleen rondreed”, aldus de als twintigste en laatste geklasseerde Zweed.