Ondanks het korte tijdsbestek waarin het team moest worden opgebouwd, heeft Colin Kolles er nooit aan getwijfeld dat HRT in Bahrein aan de start zou verschijnen.

Zonder een kilometer te hebben getest, werd op de donderdag voor de openingsrace voor het eerst de motor gestart. “Dat was geen reden om te juichen”, aldus Kolles tegenover Motorsport Total. “We hebben gewoon een checklist afgewerkt. Ik ben er altijd van uit gegaan dat iedereen zijn taken zou vervullen.”

Dat het team in korte tijd uit de grond kon worden gestampt, is onder meer te danken aan de infrastructuur die Kolles achter de hand had. De Duitser had de inboedel overgenomen van het ter ziele gegane Super Aguri. Daarnaast kreeg het team hulp van Bernie Ecclestone, die na het wegvallen van USF1 niet nog een team wilde verliezen.

“Ik wist zeker dat het zou lukken, omdat we de volledige medewerking hadden van de machtigste man in de Formule 1”, zegt Kolles. “Ik heb een goed gesprek gehad met de investeerders. Stoppen zou betekenen dat het reeds geïnvesteerde geld als verloren moest worden beschouwd. In plaats daarvan zijn we een andere weg ingeslagen.”

Daarmee is de klus nog niet geklaard, volgens Kolles. “Het team is gered, maar nu moeten we het stabiliseren. En we moeten ons verbeteren. Ik heb daar geen supersterren bij nodig. Die creëren we zelf.”