Jubilaris Jenson Button heeft zijn 250e Grand Prix niet kunnen opluisteren met een mooi resultaat. Net als teamgenoot Kevin Magnussen viel de wereldkampioen van 2009 uit met koppelingsproblemen.

Na de herstart zat Button bij de voorste coureurs en leek hij af te stevenen op een degelijke puntenfinish. Tot hij plotseling stilviel. “Qua snelheid hebben we dit weekend vooruitgang geboekt”, begint Button. “Ook de slijtage viel mee en ik denk dat we de banden een stuk beter zijn gaan begrijpen. Er was slechts een team duidelijk sneller dan wij, en dat was Mercedes.”

“Helaas zijn die gelijk ook véél sneller. Toch was onze snelheid in lange runs goed. Vooral in de slotfase. De uitvalbeurt is erg jammer voor het team: we hebben heel hard gewerkt. De vijfde plaats leek het minimale dat we gingen halen. We hadden zicht op een podiumfinish. Wel was het een leuke race. Ik zou echt niet meer weten hoeveel wagens ik heb ingehaald. Het waren er in ieder geval flink wat, maar dat gold denk ik voor iedereen. Daar heb ik erg van genoten. De F1 mag dan flink zijn veranderd, het spektakel is er totaal niet minder om geworden.”

Magnussen viel eerder dan Button uit en is niet tevreden over de race die hij heeft gereden. “Erg sterk reed ik niet”, vindt de Deen. “Mijn start was niet goed. Ik verloor drie plaatsen. Daarna waren we niet snel genoeg om onszelf naar voren te vechten. We hadden het idee dat we sneller zouden zijn onder koelere omstandigheden, maar we waren juist langzamer dan in Maleisië.”

“Hoe dat kan, weet ik niet, maar we gaan er wel naar kijken. We leren de hele tijd weer nieuwe dingen. Jammer dat we puntloos zijn gebleven. Een dubbele uitvalbeurt is nooit leuk voor een team. In China willen we het beter doen.”