Heikki Kovalainen miste op een haar na de vierde plek in Australië. Het gevolg van een foutje van de McLaren-coureur op het rechte stuk; hij zette per ongeluk de pit limiter aan. ,,Mijn tear-off zat onder de olie."Kovalainen reed een uitstekende race – waarin hij ook de snelste rondetijd van iedereen neerzette – en raakte in de slotfase verwikkeld in een gevecht met Fernando Alonso. Twee ronden voor het einde waagde hij een inhaalactie aan het adres van de Spanjaard.

Die slaagde, maar lang bleef hij hem niet voor. Alonso ging hem luttele seconden daarna voorbij. Het zag eruit alsof de Fin zijn aandrijving verloor, maar zo erg bleek het niet. Even later ging hij weer verder op volle snelheid.

Kovalainen vertelt wat er gebeurde: ,,Ik raakte onopzettelijk de knop van pit limiter, toen ik een tear-off van mijn vizier wilde halen.”

,,Op het rechte stuk wilde ik met mijn rechterhand de tear-off eraf halen, maar die zat vol met olie. Daardoor zag ik niks en raakte ik onopzettelijk de pit limiter met mijn vuist”, aldus de McLaren-coureur in gesprek met ITV.

Kovalainen geeft openlijk toe dat hij de seizoensopener voorzichtiger heeft benaderd dan vorig jaar, zodat hij niet opnieuw zoveel fouten zou maken. ,,Het had beter gekund, maar over het algemeen ging het fantastisch. Het was mijn eerste race in dienst van het team en ik heb zonder al te veel druk kunnen rijden. Dit omdat ik niet probeerde om de snelste te zijn en de race te winnen.”

,,Ik liet het gewoon op me af komen. Als de auto aanvoelde of ik kon pushen, deed ik dat. En toen dat niet zo voelde, deed ik het niet. Dat werkte erg goed en ik weet zeker dat ik naarmate het jaar vordert beter en beter word”, meent hij. Om eraan toe te voegen: ,,Dus de rest moet op gaan passen!”

PPB