In tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton, is Heikki Kovalainen helemaal niet verbaasd dat Ferrari sterk heeft gepresteerd in de kwalificatie. ,,Ze zijn het hele seizoen toch al sterk, dus waarom niet?"In de natte derde vrije training was Kovalainen nog de snelste, maar in de kwalificatie werd het een vierde startplaats. Hij was slechts vier tienden langzamer dan Felipe Massa op pole-position.

Terwijl Lewis Hamilton, die naast Kovalainen op de tweede startrij staat, zijn verbazing uitsprak over de snelheid van Ferrari, was de reactie van Kovalainen anders: ,,Ze zijn het hele seizoen toch al snel, dus waarom niet", zo zei hij tegen de Britse zender ITV.

,,Ze hebben dit weekend in ieder geval niets aan prestaties ingeleverd. Ze zijn gewoon heel goed", aldus Kovalainen over Ferrari. Over zijn eigen prestaties was de Fin niet helemaal tevreden. ,,We konden niet meer uit de auto en de banden halen dan dit."

,,Ik had vooral moeite met de zachte compound, ik weet ook niet precies waarom. Ik moet er achter zien te komen waar het probleem ligt en het dan morgen (de race op zondag, red.) nog eens proberen."

LP