Heikki Kovalainen is gematigd tevreden met zijn derde startplaats voor de Grand Prix van België en hoopt in de race verder naar voren te komen. De Ferrari’s splitsen is voor de Fin nog niet goed genoeg. ,,Hopelijk kan ik de goede lijn van dit weekend in de race vasthouden.”Voor de verandering kent Kovalainen, die zijn portie pech dit seizoen al wel heeft gehad, eens een probleemloos weekend en dat resulteert in de derde startplaats in Spa-Francorchamps. ,,Het loopt best lekker”, lacht de Fin.

De McLaren-coureur heeft zich in de kwalificatie goed van voren laten zien. Zo was hij in Q2 de snelste van allemaal en mengde hij zich kort daarna in de strijd om pole-position. Daarin moest hij zich gewonnen geven. Teamgenoot Lewis Hamilton en Felipe Massa waren sneller.

,,De drie sessies van de kwalificatie verliepen stuk voor stuk naar wens. Er gebeurden geen gekke dingen. Ik had het tempo er goed in zitten, maar dus niet genoeg voor de voorste startrij”, vertelt Kovalainen in een eerste reactie. ,,Hopelijk lukt het in de race wat posities te winnen.”

In de tweede sessie reed de Fin in zijn McLaren de tot dusver snelste ronde van het weekend. Ergens niet zo gek, omdat er dan met vrijwel lege tanks wordt gereden. Genoeg voor pole was het niet, omdat er dus nog een derde sessie volgde. Daarin waren Hamilton en Massa sneller; Kovalainen kwam een tiende tekort voor de tweede plek.

,,Ik heb het laten liggen in de middelste sector van de baan, denk ik. Ik weet niet precies welke bochten en ik maakte ook niet echt een fout, maar voor mijn gevoel ging het niet optimaal. Maar ja, zo gaat soms nu eenmaal.”

KVN