Heikki Kovalainen worstelt met het gedrag van zijn Bridgestone-banden tijdens races. De Fin is daarom met zijn team McLaren hard aan het werken om de problemen op te lossen. Volgens Kovalainen gaat het de goede kant op.Al het hele seizoen loopt het niet lekker tussen Kovalainen en zijn banden. De consistentie van de banden tijdens de races zou problemen opleveren. De winnaar van de Hongaarse Grand Prix was de laatste tijd veel in de McLaren-fabriek in het Engelse Woking te vinden om een oplossing te vinden.

Kovalainen heeft toegegeven dat het probleem nog niet helemaal verholpen is, maar hij heeft zijn vertrouwen uitgesproken in een flinke stap voorwaarts. ,,We hebben de auto wat veranderd, maar het is moeilijk om mijn rijstijl aan te passen”, zegt Kovalainen.

,,Gelukkig hoef ik niets radicaal te veranderen. Ik moet me aanpassen aan de auto en het juiste gevoel zien te vinden. Op sommige punten ben ik zeer tevreden met de vorderingen die we hebben gemaakt. Maar we zullen hard moeten blijven werken”, aldus Kovalainen.

Kovalainens teamgenoot, Lewis Hamilton, lijkt geen last te hebben van problemen met de banden. Dat zou aan het verschil in rijstijl kunnen liggen, maar volgens Kovalainen is dat verschil helemaal niet zo groot.

,,Het gaat om kleine details, zoals bij het benaderen van een bocht bijvoorbeeld”, legt de Fin uit. ,,Ik doe er soms langer over om een bocht te nemen dan Lewis. Hij gooit de auto de bocht in, terwijl ik die meer rond probeer te maken. Maar met die banden is dat moeilijk. Daar probeer ik nu aan te werken.”

LP