Als het om McLaren gaat wordt er meer gesproken over Lewis Hamilton dan Heikki Kovalainen. Desondanks deed de Fin het in de eerste drie races beter. ,,Maar het is niet zo dat Lewis verslaan een obsessie is.”Er zijn coureurs waarover meerdere artikelen per week verschijnen en er zijn coureurs waar je amper iets van hoort. Normaal zijn dat de coureurs uit kleinere teams, maar Kovalainen is er wellicht ook zo één.

Nu hij de eerste drie races net zoveel punten heeft gescoord als zijn teamgenoot, terwijl hij minder fouten maakte en in Australië wat pech had met de safetycar, verandert dat langzaam. Zo werd hem gevraagd naar zijn teamgenoot.

Kovalainen zegt zich helemaal niet zo bezig te houden met Hamilton. ,,Lewis verslaan heeft voor mij geen prioriteit. Als ik derde lig en hij vierde, dan ben ik eerlijk gezegd nog niet tevreden. Dan wil ik die twee man voor me ook verslaan”, zegt hij in de Daily Star.

,,Natuurlijk is het zwaar om Lewis te verslaan, dat klopt. Kun je nagaan als ik hem dan versla. Dat zegt heus wel wat. Als je dat voor elkaar krijgt, dan kun je mee aan kop van het veld. Maar het is niet zo dat ik daar de hele race aan denk”, legt de McLaren-coureur uit.

In de aanloop naar het seizoen viel Kovalainen op door zijn lage verwachtingen. Geen wonder dus dat hij die overtrof. Al spreekt hij zelf van een verrassing. ,,Ik had niet gedacht dat ik onmiddellijk voor podiumplekken en pole-positions zou vechten. Het heeft me verrast.”

Over de volgende stap, een race winnen, maakt de Fin zich nog niet druk. Dat hoeft misschien ook niet, want McLaren is de afgelopen twee races een beetje achterop geraakt. ,,We kregen het niet voor elkaar in Maleisië en Bahrein, net zoals andere teams overkwam in Australië.”

,,Ik zie geen reden om me daar druk over te maken. We hebben een sterk pakket en slagen er constant in onszelf te verbeteren. Gefocust blijven en zoveel mogelijk punten scoren, dat is mijn doel in deze fase van het seizoen.”

KVN