In de strijd om de titel helpen alle beetjes mee. Dat weet Lewis Hamilton als geen ander. Daarom zal hij blij zijn met de derde startplek die Heikki Kovalainen in Fuji veroverde. Vooral omdat dit ten koste ging van Felipe Massa.Ook Kovalainen zelf is tevreden met zijn prestatie. De tweede coureur van McLaren wil Hamilton helpen het WK te winnen terwijl de punten die hij zelf scoort van groot belang zijn voor het constructeurs-WK.

,,We vechten als het ware een gevecht binnen een gevecht. Enerzijds wil ik Lewis bijstaan in de jacht op zijn eerste titel, anderzijds wil ik het team helpen kampioen te worden”, legt Kovalainen uit waarom hij zo tevreden is.

De Fin weet nog een tweede argument: hij heeft voor zichzelf maximaal gepresteerd. Dit vanwege de afstelling van zijn auto en de reeds bepaalde tactiek voor in de race. ,,Ik heb twee goede runs gereden in het laatste deel van de kwalificatie. Er zijn altijd wel wat momentjes, maar de derde plek was het maximaal haalbare.”

Terwijl Ferrari naar Japan de laatste updates van het seizoen heeft meegenomen, ontwikkelt McLaren haar MP4-23 door tot en met de laatste Grand Prix in Brazilië. Volgens Kovalainen kan dat wel eens het verschil maken.

,,Nu ontloopt het elkaar niet zoveel. Enige tijd terug leek het gat met Ferrari wat groter te worden, maar daar heeft het team goed op gereageerd”, vindt hij. ,,Halverwege het seizoen hebben we écht een grote stop vooruit gezet. Het ontloopt elkaar nu niet zoveel. Vraag maar aan Massa, als je even iets minder bent, kost je dat meteen een aantal plaatsen.”

KVN