Heikki Kovalainen is nog tijdens de Grand Prix van Spanje per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Barcelona. De Fin crashte zwaar, maar was bij bewustzijn en aanspreekbaar toen hij werd afgevoerd.Kovalainen crashte in de 22ste ronde van de race zeer zwaar. De oorzaak: een exploderende velg linksvoor. Dat gebeurde bij het insturen van Bocht Negen, met als gevolg dat hij met ruim tweehonderd kilometer per uur rechtdoor ging en in de bandenstapels vast kwam te zitten.

Even werd er gevreesd voor ernstige verwondingen, maar na verschillende medische controles op het circuit bleek het mee te vallen. In het ziekenhuis wordt hij verder onderzocht en gekeken of hij een hersenschudding heeft.

,,Hij heeft geen zichtbare verwondingen, maar hij heeft wel een flinke klap op zijn hoofd gehad”, zegt McLarens CEO Martin Whitmarsh tegenover ITV. ,,Hij is nu naar het ziekenhuis en daar wordt onderzocht of hij een hersenschudding heeft.”

,,Hij klaagde ook over pijn in zijn elleboog, maar ik denk dat niet zo verwonderlijk is. Er zijn geen tekenen van serieuze verwondingen, dus dat is goed nieuws. Ik denk dan ook dat hij snel weer fit is. Natuurlijk ben ik geen dokter, maar het ziet er naar uit dat hij in Turkije gewoon van de partij is.”

Over de oorzaak van de exploderende velg kan Whitmarsh geen uitsluitsel geven.

PPB