Heikki Kovalainen was niet naar Australië afgereisd met het idee om zich op pole-position te kwalificeren. Daarvoor moet hij nog teveel wennen aan de McLaren. Dus is hij tevreden met de derde startplaats.De Fin stelde zichzelf vooraf een foutloos weekend ten doel en dat gaat hem tot nu toe prima af. Dit in tegenstelling tot vorig jaar, toen hij grote problemen kende de Renault in het juiste spoor te houden.

Kovalainen besloot de kwalificatie op de derde startpositie. Ook hij had zich nog niet beter gekwalificeerd. ,,Ik heb gewoon gedaan wat ik het hele weekend al probeer: fouten vermijden en goed samenwerken met het team.”

Dat lukt tot nu toe heel aardig. Toch verloopt het weekend van de McLaren-coureur niet helemaal volgens plan. Vanmorgen werd er snel een probleem met de versnellingsbak opgelost. En zelfs op de fabriek in Woking werd gisteren keihard gewerkt.

,,De mannen zijn tot in de nacht op het circuit gebleven. Dat noem ik nog eens toewijding”, looft de Fin zijn monteurs. ,,Ik wil niet in detail treden, maar er was een serieus probleem met mijn auto. Gelukkig is het nu gerepareerd. Terug op de fabriek op de proefbank is een oplossing gevonden.”

KVN