Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel zijn het seizoen 2015 op de twee plaatsen achter het Mercedes-duo begonnen. Daar kan de een prima mee leven, de ander is met name kritisch op zichzelf.

Het is de Fin Kimi Räikkönen die niet tevreden is met wat hij zelf heeft laten zien op de eerste dag in Melbourne. Niet geheel toevallig was hij ook de langzamere van de twee Scuderia-rijders. Hij gaf ruim vier tienden toe op zijn nieuwe teamgenootje Sebastian Vettel, die op zijn beurt tegen een gat van ruim 0.6 seconden naar de eerstvolgende Mercedes aankeek.

“Dit was bepaald geen ideale dag”, begint Räikkönen zijn gemopper. “Ik kreeg het nog niet voor elkaar een echt lekkere ronde te rijden.” Daarmee steekt de Fin de hand in eigen boezoem, want aan de auto lag het wat hem betreft niet: We weten waar we staan. Natuurlijk is er nog werk te doen, maar als ik mijn zaakjes in de auto beter voor elkaar krijg, staan we er denk ik prima voor.”

Nieuwkomer Sebastian Vettel is in zijn nopjes bij zijn nieuwe werkgever. Die tevredenheid komt ook tot uiting als je hem vraagt naar zijn vrijdag in Albert Park: “Ik kan me de laatste keer dat ik zo’n soepele eerste dag meemaakte al niet meer herinneren. Wat dat betreft hoor je mij dus niet klagen. Natuurlijk lijkt Mercedes vooralsnog buiten bereik, maar het belangrijkste op dit moment is dat we nauwelijk problemen hebben.”