Robert Kubica windt er geen doekjes om. Hij vindt dat er snel iets moet veranderen bij BMW Sauber. ,,Door de problemen in Australië en Maleisië ben ik veel punten misgelopen.”Kubica reed in beide Grand Prix’ in de topzes, totdat technische problemen de kop opstaken. In Australië leidde dat tot een uitvalbeurt, in Maleisië viel hij er ver door terug. De jonge Pool eindigde daar uiteindelijk op de achttiende positie.

,,De finish haalde ik in Maleisië, maar daar is zo ongeveer ook alles mee gezegd. De auto was niet vooruit te branden”, zegt Kubica. ,,Bovendien was ‘ie heel lastig te besturen. Zo lastig, dat ik amper kon remmen voor een bocht. Zelfs als ik dertig of veertig meter eerder remde, was het lastig. Het is iets met de achteras, zo is de conclusie binnen het team.”

Ondanks die lastige start van het seizoen, maakt Kubica zich geen zorgen over de snelheid van de BMW Sauber. ,,In Australië ging ik als een speer, totdat ik te maken kreeg met dat probleem. Ik maak me geen zorgen over de snelheid, want Nick (Heidfeld, red.) heeft reeds laten zien wat mogelijk is met de auto.”

Hij voegt daaraan toe: ,,In Maleisië was ik de enige die in de buurt kon blijven van de McLarens en Ferrari’s tot de kwalificatie, waarin we verkeerd getimed hebben.” Kubica kwam drie tellen te laat over de streep, waardoor hij niet een laatste snelle ronde kon neerzetten. De vlag werd inmiddels gezwaaid en dus moest hij naar binnen.

Kubica: ,,We hadden de snelheid, maar er moeten snel een aantal zaken worden opgelost. Ik ben door die problemen veel punten misgelopen.”

PPB