Robert Kubica denk dat BMW Sauber een grote stap voorwaarts heeft gemaakt en dat het team aankomend seizoen in staat zou moeten zijn om te strijden om zeges. De auto zou er volgens Kubica goed genoeg voor zijn.Kubica reed afgelopen jaar zijn eerste volledige seizoen voor BMW Sauber en eindigde als zesde in het kampioenschap. Maar de Pool vindt het nu tijd dat zijn team gaat vechten om races te winnen.

,,Laten we hopen dat we nog meer vooruitgang hebben geboekt ten opzichte van 2006/2007 en ik weet dat de mensen in de fabriek het maximale hebben gegeven”, vertelde Kubica in München.

,,We hebben goede mensen op de juiste plaats en het is nu tijd om aan onze fans te laten zien dat we misschien wel een race zouden kunnen winnen. Ik weet iets meer van de nieuwe auto dan de rest hier en ik denk dat deze auto mij en Nick (Heidfeld, red.) kan helpen om een race te winnen”, aldus Kubica.

BMW Sauber eindigde in 2007 door de straf die aan McLaren werd uitgedeeld op een tweede plaats in het constructeurskampioenschap, maar sloot het jaar af als derde beste team. Volgens Kubica kan het dit jaar nog beter.

Kubica: ,,We moeten onze prestaties maximaliseren en zo veel mogelijk punten zien te scoren. Laten we hopen dat het er een stuk meer zullen zijn dan afgelopen seizoen.”

LP