Robert Kubica is in het ziekenhuis opgenomen na een zware crash tijdens de rally Ronde di Andora in Italië. De Renault-coureur zou het bewustzijn niet zijn verloren.

Tijdens de eerste proef van de rally ging het al mis voor Kubica, die buiten het Formule 1-seizoen vaker rally’s rijdt. De Pool raakte met hoge snelheid een kerkmuur en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De exacte aard van zijn verwondingen is nog niet bekend. Wel meldt het team dat Kubica niet buiten bewustzijn is geweest.

Onofficële berichten spreken van meerdere botbreuken, waarbij vooral die aan zijn rechterhand uitermate ernstig zouden zijn. Navigator Jakub Gerber kwam ongeschonden uit de Skoda Fabia, waarmee Kubica deelnam in de Ronde di Andora. Het was voor het eerst dat Kubica in actie kwam met een Super 2000-auto.

Mocht Kubica de start van het nieuwe Formule 1-seizoen moeten missen, heeft Renault in ieder geval genoeg reservecoureurs achter de hand. Ho-Pin Tung is een van hen, maar teambaas Eric Boullier liet eerder al doorschemeren dat Bruno Senna vooraan de rij staat. Ook Romain Grosjean, Fairuz Fauzy en Jan Charouz zijn in dienst van Renault.

De geplande persconferentie is uitgesteld.