Succes went snel, vraagt dat maar aan Robert Kubica en BMW Sauber. Was het team vorig jaar nog blij met een vierde plek in de kwalificatie, nu zegt Kubica dat hij er in Barcelona 'makkelijk' naartoe reed.En dat terwijl de Pool slechts twee tienden langzamer was dan de rondetijd die Kimi Raikkonen pole-position opleverde. Net als Felipe Massa en Lewis Hamilton, maar de honderdsten en duizendsten bezorgden hem de vierde plaats.

,,Het ging best lekker. Volgens mij was ik in Q1 en Q2 degene die de minste ronden van allemaal reed. Een goed teken, want het toont aan dat de snelheid er is. Dat werd nog eens bevestigd in Q3”, zegt een tevreden Kubica tegen ITV.

En ook al staat Fernando Alonso voor hem en was zijn voorsprong op de McLarens nihil, de BMW Sauber-coureur is ervan overtuigd dat hij morgen Ferrari's grootste concurrent blijkt te zijn. Dat zou hem dan op z'n minst een derde podiumplek op rij moeten opleveren.

,,Fernando rijdt nu natuurlijk in Spanje en geeft zich 210 procent, maar in de race moeten we hem kunnen verslaan”, schat Kubica zijn kansen in. Teammaat Nick Heidfeld staat er met de negende positie minder goed voor. ,,Hier ben ik niet blij mee, dat moge duidelijk zijn.”

,,De eerste ronde ging nog, maar mijn laatste poging was onvoldoende. Het hielp ook niet mee dat ik tegen het einde last kreeg van graining, dat is funest voor je banden”, klaagt de Duitser. ,,Ik hoop van harte dat ik morgen een goede start heb. Dan kan ik tenminste ergens op bouwen.”

KVN