In 2013 reed een piepjonge Daniil Kvyat op het Circuit of the Americas zijn eerste officiële Formule 1-sessie. Een jaar later heeft hij, nog steeds piepjong, een promotie naar Red Bull Racing op zak. Kvyat arriveert dus goed gehumeurd in Austin: “Ik ga lekker steak eten!”

“Ik heb heel goede herinneringen aan Austin. Het was vorig jaar heel spannend en het is niet te geloven dat er nu alweer een jaar voorbij is. Ik voel me bijna een veteraan!”, vertelt Kvyat. “Ik was in die vrije training redelijk snel, maar een paar tienden achter Daniel Ricciardo geloof ik, maar daar neem ik nu geen genoegen meer mee.”

“De baan is erg mooi. Snel, met een hoop uitdagende bochten: precies zoals ik het graag heb”, spreekt de Russische rookie zijn goedkeuring uit voor het parcours in Texas. “Het gaat op en neer, en de eerste sector heeft een paar bochten die erg op Silverstone lijken. Het is goed om terug te zijn.”

JEV

Voor teamgenoot Jean-Éric Vergne staat er in Amerika heel wat op het spel. Het lijkt erop dat de Fransman tóch nog een kans maakt volgend jaar zijn stoeltje te houden, dus hij moet zijn goede vorm van de afgelopen Grands Prix vasthouden. Heel begeesterd lijkt Vergne niet te worden van het circuit: “Ik weet dat de eerste bocht er indrukwekkend uitziet als je vanuit de pits omhoog kijkt, maar in de auto is het niet zo bijzonder. Er is niet echt een geheime factor waardoor je het goed doet op deze baan.” Desondanks noemt hij het een ‘prachtig circuit om op te rijden’.

“Ik vond het de vorige keren heel leuk om naar Texas te gaan”, besluit JEV. “Racen in Amerika voelt altijd speciaal en er hangt een goede sfeer in de paddock. De fans zijn enthousiast, en er komen veel Mexicanen kijken. Laten we hopen dat de auto snel is en ons een succesvol weekend oplevert.”