Daniil Kvyat reed zijn Red Bull op het circuit van Silverstone naar de zesde plek en is tevreden. Teamgenoot Daniel Ricciardo viel na 21 ronden uit en had ook daarvoor een race om snel te vergeten.

“Ik was erg postief gestemd voor dit weekend en had me er ook zeer op verheugd, maar het pakte allemaal verkeerd uit voor ons”, verzucht Ricciardo. “We hadden een elektrisch probleem dat ons tot stoppen dwong. Ik had er al een tijdje last van. We probeerden het nog te verhelpen, zowel op de baan terwijl ik rondhobbelde als in de pits, maar het mocht niet baten.”

“Het gaat nu al een paar races niet lekker, maar dat kan gebeuren in deze sport”, probeert Ricciardo positief te blijven, terwijl zijn teamgenoot Daniil Kvyat daadwerkelijk zeer gelukkig is met hoe zijn race verliep: “We waren erg competitief vandaag en het was een hele leuke wedstrijd”, meldt de Rus.

“Het werd op het eind nog lekker gek door de regen en ik heb mezelf absoluut vermaakt. Het team heeft het hier goed gedaan, de auto voelde erg lekker aan. Nu gaan we er alles aan doen ons te blijven verbeteren over de komende races”, besluit de nummer zes.