Daniil Kvyat ziet een zware race beloond worden met in eerste instantie een tiende plaats, die na straf van Magnussen werd opgewaardeerd naar een negende. Vergne viel net buiten de top tien.

“Dit was een goede, maar zware race”, blikt Daniil Kvyat terug op zijn eerste Belgische Grand Prix. “Met name de slotfase was spannend, toen ik Nico Hülkenberg van me af moest zien te houden. Het is niet makkelijk om én je positie te verdedigen én je banden een beetje goed te behandelen.”

“De auto presteerde over de hele linie eigenlijk best goed en ik ben heel blij dat het droog is gebleven. Het was een goed weekend waarin we in staat bleken langzaam naar voren te kruipen. Ik kan niet wachten om de auto de sporen te geven op Monza.”

Jean-Éric Vergne
De Fransman kende een moeilijke start en in de 44 ronden daarna ging het niet heel veel beter. “Ik werd op het rechte stuk voorbij gereden en ik kon daar niks tegen beginnen. Het is frustrerend om op die manier vast te komen te zitten in het verkeer.”

“Mijn banden sleten bovendien veel te snel, zonder dat ik er echt de potentie uit heb kunnen halen. Daar moeten we naar kijken in de aanloop naar de Italiaanse Grand Prix. We zaten vandaag niet ver van de punten af. Hopelijk kunnen we dat laatste stapje zetten op ons thuiscircuit.”