Daniil Kvyat was de enige Toro Rosso-coureur die beide vrijdagtrainingen mocht rijden op het Circuit of the Americas. Dat deed de jonge Rus met een vierde en een zevende tijd zeker niet onverdienstelijk.

Kyvat, die bij elkaar net geen zeventig rondjes aflegde op de eerste dag van het raceweekend, reageert nuchter. “Het was beste een gewone vrijdag voor ons. Zoals we altijd doen op vrijdag en zaterdag, ging het er vandaag om het circuit te leren kennen en een goede afstelling te vinden.” Nu is er, in voorbereiding op de zaterdag, nog voldoende werk aan de winkel, weet Kvyat. “Dat lukt ons meestal prima, dus hopelijk kunnen we de snelheid morgen verbeteren.”

Vergne

Teamgenoot Jean-Éric Vergne keek tijdens de eerste training toe hoe Max Verstappen in zijn auto naar de tiende tijd reed. De Franse coureur mocht in de middagtraining zelf weer plaatsnemen in zijn bolide en reed naar de dertiende tijd. “Ondanks dat ik de eerste sessie niet heb gereden, denk ik dat er morgen goede kansen liggen om ons te verbeteren. De lange runs zagen er goed uit.” De banden vormen volgens Vergne een aandachtspunt: “Op de harde band ging het lekker, maar op de zachte is er nog wel ruimte voor verbetering.”