Daniil Kvyat kon amper bevatten dat hij zich had geplaatst voor Q3 en daarin bleef hij ook nog eens beide Force India’s voor. Jean-Eric Vergne was minder gelukkig op de dertiende plaats.

“Ik ben erg blij met hoe het vandaag is gegaan”, zegt Kvyat. “De omstandigheden waren heel lastig door de hitte. We moesten het hoofd koel houden en alle factoren zorgvuldig afwegen. Het team heeft zich uitstekend aangepast aan de condities, waardoor we goed voor de dag konden komen. Met deze achtste plaats mogen we tevreden zijn en kunnen we de lat hoog leggen voor de race.” 

Vergne liep Q3 op een tiende mis. “Het zat erg dicht op elkaar vandaag”, aldus de Fransman. “Het was toch een goede kwalificatie. De eerste run in Q2 reed ik op gebruikte banden, terwijl de anderen een nieuwe set gebruikten en dat heeft het verschil gemaakt.” 

“Maar morgen kan het een voordeel zijn om een extra set verse banden te hebben”, vervolgt Vergne. “Zelfs vanaf een dertiende startplaats. Ook het weer kan nog een gunstig effect hebben op de race, aangezien het volgens de voorspellingen koeler wordt en misschien zelfs gaat regenen.”