Daniil Kvyat beleeft een heel aardig debuut in de Formule 1. Voor de tweede keer in successie staat de jonge Rus aan het eind van de zondagmiddag in de top tien. Jean-Éric Vergne zag de finish niet.

In de openingsfase van de race duelleerde Kvyat nog met de mannen van Williams en McLaren, maar de Toro Rosso schoot op de rechte stukken met de Renault in het achteronder simpelweg tekort ten opzichte van de Mercedes-aangedreven concurrenten. “Dat maakte de eerste twee stints enerverend maar zwaar”, reageert Kvyat na afloop.

“Daarna reed ik denk ik een solide derde stint. Ik ging ervoor mijn positie te verdedigen en daar ben ik in geslaagd. Daarmee kwam een eind aan een goed weekend voor mij. Ik hoop dat we verder kunnen gaan op de ingeslagen weg, want er zit nog zoveel meer in deze auto. Het wordt interessant om te zien hoe we het volgende week gaan doen op een circuit waar we deze winter al zoveel hebben getest. Ik kijk uit naar de Grand Prix van Bahrein.”

Jean-Éric Vergne
De meer ervaren Fransman beleefde beduidend minder plezier aan zijn namiddag in Maleisië. Vergne zag zijn kansen op een goede klassering al bij de start in het putje verdwijnen: “Ik dacht dat ik vrij aardig van de lijn kwam, maar direct daarna verloor de auto vermogen en kwam iedereen me aan alle kanten voorbij. In mijn pogingen terrein goed te maken was ik iets te ambitieus en beschadigde ik mijn voorvleugel.”

“Daarna wist ik dat ik of regen of een safety car-fase nodig had om mezelf weer bij onze belangrijkste concurrenten te voegen, maar in plaats daarvan werder de problemen aan mijn auto groter en groter. Het is jammer dat we de race niet zijn gefinisht, aangezien een goed resultaat mogelijk was geweest. Hopelijk kunnen we dat volgende week in Bahrein al bewijzen.”