Daniil Kvyat erkent dat Red Bull momenteel door een mindere periode gaat, maar is er van overtuigd dat het team terug kan keren aan de top en de jonge Rus wil daar graag bij helpen.

“Alle grote teams kennen betere en mindere periodes, en wij hebben het momenteel lastig”, erkent Kvyat in gesprek met Autosport. “Het gaat er nu echter om dat we onszelf terug aan de top weten te brengen. Het zou ook geweldig zijn om samen met dit team weer een goede periode mee te maken, wetende dat je daar een belangrijke bijdrage aan geleverd hebt.”

“Dat is dan ook waar ik op het moment van droom, om dat samen met Red Bull te doen”, vertelt Kvyat, die denkt dat die droom werkelijkheid kan worden: “Ik merk nu namelijk al dat we met dit team bezig zijn een nieuw tijdperk in te luiden en ik ben er vrij zeker van dat het ons gaat lukken daar een succes van te maken.”

Wat Red Bull volgens Kvyat heeft geholpen zich gedurende seizoen 2015 al enigszins te herpakken, is dat het haar manier van werken heeft veranderd. Kvyat zelf kende overigens ook een lastige seizoensstart, maar presteert de laatste tijd eveneens steeds beter. Dat hijzelf ook door een mindere periode is gegaan, heeft hem echter alleen maar sterker gemaakt, stelt de 21-jarige Kvyat.

“Het was niet makkelijk, ook omdat er veel rare dingen over me werden geschreven. Het was echter niet zo dat ik was vergeten hoe je moet rijden. Wel liep ik zelf met wat vragen in mijn hoofd rond, maar ik heb daardoor uiteindelijk een aantal interessante gedachten opgedaan, die ik liever voor mezelf hou. Ik heb mezelf daardoor beter leren kennen. Dat heeft me absoluut geholpen en het gaat nu ook gewoon weer goed.”