Daniil Kvyat hoopt zijn fans bij zijn thuisrace in Rusland dit jaar ‘meer te juichen geven’, nadat hij vorig jaar alleen in de kwalificatie wist te imponeren en de race teleurstellend voor hem uitpakte.

Kvyat kwalificeerde zich in 2014 in Sotsji, toen nog voor Toro Rosso, als vijfde. Het zag er voor de race dus goed uit voor de thuisrijder, maar door problemen met het brandstofgebruik, een gebrek aan grip en een late extra pitstop, finishte hij tot zijn onvrede slechts als veertiende.

Een jaar later zit dit Kvyat, die inmiddels voor Red Bull rijdt, nog steeds dwars: “De kwalificatie was vorig jaar geweldig, maar de race was ****”, blikt hij terug. “De zondag verliep toen echt heel teleurstellend, dus ik hoop dat ik de fans dit keer meer te juichen kan geven”, verklaart de Rus.

Kvyat erkent verder dat de aandacht die hij in Rusland krijgt soms wat overweldigend kan zijn: “Maar dat hoort erbij en je moet jezelf eraan herinneren dat iedereen er is om je te steunen, wat heel bijzonder is. Ik ben er daarom echt wel blij mee, want het geeft je echt een boost.”

“Er waren vorig jaar ook zoveel fans, dat de sfeer fantastisch was en het geweldig voelde om in Sotsji te zijn”, vertelt Kvyat, wiens teamgenoot – Daniel Ricciardo – de sfeer ook roemt, maar het circuit zelf niet zozeer: “Er zijn veel bochten van negentig graden, dus als coureur roert het me niet heel erg.”

“De organisatie heeft echter geweldig werk gedaan met alle faciliteiten, dat is allemaal echt top. De tribunes bij het stadion zijn geweldig en Sotsji zelf is een verrassing op zich! Ik was vorig jaar vooral onder de indruk van het strand, maar dat is vast geen verrassing!”