Racing for Holland gaat niet, Jan Lammers wel. Als alles goed gaat staat de Zandvoorter in juni voor de 21ste keer aan de start van de 24 Uur van Le Mans. Lammers heeft onderdak gevonden bij Team Cytosport en vormt samen met teameigenaar Greg Pickett en Klaus Graf een team.
Het team zal uitkomen in de LMP1, een klasse waarin verschillende fabrieksteams het tegen elkaar opnemen. Vorig jaar eindigde de Lola/Judd LMP1, die toen werd gerund door Charouz Racing Systems, als vijfde in deze klasse tijdens de 24-uursrace.

Lammers heeft er nu al zin in. ,,Het rijden voor dit team is een mooie combinatie. Ik ben altijd al van mening geweest dat Klaus Graf een enorm ondergewaardeerde coureur is geweest en het feit dat het team zijn kwaliteit heeft onderkend, vertelt mij dat ze kennis van zaken hebben”, zegt hij in een reactie op zijn website.

,,Greg Pickett (61) compenseert met zijn karakter zijn leeftijd en dat kan ik zelf, als 51-jarige, onderstrepen. De auto weet niet wie er rijdt. Het enige dat telt is hoe er wordt gereden tegen de klok. Wanneer een 70-jarige de juiste dingen doet, verslaat die een 20-jarige die fouten maakt”, vervolgt Lammers, die de race in 1988 op zijn naam wist te schrijven.

Enige voorbehoud is dat de inschrijving nog door de Le Mans-organisatie geaccepteerd moet worden.

KVN