Ferrari-coureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel starten zondag in Silverstone als vijfde en zesde. Dat is minder dan waar ze op hadden gehoopt, dus de twee reppen over een moelijke kwalificatie.

“Er stond vandaag erg veel wind, wat met oog op de handling van de auto niet bepaald ideaal was. Onze auto heeft er namelijk altijd veel last van als het hard waait”, vertelt Räikkönen, die erkent dat ‘we niet happy mogen zijn met deze startplekken’: “Het is wat teleurstellend, maar we hebben ons best gedaan en hopelijk gaat het morgen beter”, vervolgt de Fin, die Vettel pas voor de tweede keer dit jaar versloeg in een kwalificatie.

Vettel moet op zijn beurt toegeven dat hij niet gelukkig was met zijn kwalificatie-runs in Q3: “Vooral mijn laatste opwarmronde was niet best. Ik knalde bijna tegen Felipe Massa aan. Het was volgens mij een wat verwarrende situatie, want Nico Rosberg daarvoor reed erg langzaam”, vertelt Vettel, die er niet te zwaar aan tilt en niemand iets aanrekent, aangezien hijzelf moet erkennen dat zijn laatste vliegende ronde niet foutloos was.

Voor de race van zondag hoopt Vettel de op de tweede rij staande Williams-coureurs te kunnen verslaan. “Onze race pace is sterk, dus het kan morgen wel eens een ander verhaal zijn dan vandaag. Dit was sowieso niet onze beste dag, dus hopelijk wacht ons een spannende race. Er is nog niets verloren, we hebben genoeg snelheid.”

“Het is hier wel moeilijk om mensen in te halen – zeker de Williams’ met hun hoge topsnelheid – maar we zien wel wat er mogelijk is”, besluit Vettel, wiens teamgenoot benadrukt dat hij, nu de beide Williams voor de beide Ferrari’s op de grid staan, niet van mening is dat de Scuderia aan het terugzakken is: “Ik denk niet dat daar sprake van is. De omstandigheden van vandaag waren gewoon niet goed voor ons.”