Volgens Red Bull-adviseur heeft naast McLaren ook Mercedes interesse in Sebastian Vettel, maar volgens Niki Lauda, Marko’s collega van Mercedes, klopt dat niet: ‘Wij willen verder met onze huidige coureurs’.

Die huidige coureurs zijn Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Met eerstgenoemde heeft Mercedes vorige week haar contract verlengd, terwijl het volgens Lauda ook de overeenkomst met Hamilton – die sowieso in 2015 nog doorloopt – voortijdig wil verlengen.

“Wij hebben nog nooit met Sebastian gesproken over een contract of samenwerking”, verklaart Lauda dan ook tegenover Auto, Motor und Sport, waarbij hij verder ook aangeeft ‘geen interesse te hebben dat te doen’. “Want we zijn gelukkig met onze huidige coureurs.”

“We hebben Nico’s contract niet voor niets verlengd en we willen graag ook een nieuwe deal sluiten met Lewis”, verklapt Lauda, wie het ongetwijfeld goed zal doen dat Hamilton op zijn beurt heeft laten weten dat hij niet van plan is de Duits-Engelse renstal te verlaten en eveneens graag om de tafel wil om over een nieuw akkoord te onderhandelen.

Dat andere coureurs op een zitje azen bij Mercedes, kan Hamilton echter wel begrijpen. “Want dit is het beste team in deze sport, dus iedereen wil hier rijden”, weet de coureur die zich niet druk maakt om de geruchten over de mogelijke komst van Vettel en Mercedes’ vermeende plannen een ‘Duits superteam’ te vormen: “Ik weet helemaal niet of Mercedes dat wel wil.”

Ten overstaan van hetzelfde Auto, Motor und Sport stelt Dieter Zetsche, de topman van Mercedes-eigenaar Daimler, Hamilton wat dat betreft openlijk gerust. “Wij hebben niet de wens een Duits nationaal team van onze renstal te maken”, spreekt hij klare taal.

Behalve om Vettel hoeft Hamilton zich verder ook geen zorgen te maken om een mogelijke transfer van Ferrari-coureur Fernando Alonso naar Mercedes. “Mochten daar straks nog geruchten de kop over opsteken, dan kan ik nu alvast duidelijk zijn: ook in hem hebben we geen interesse”, maakt Lauda duidelijk, alvorens tot slot nog wat advies te geven aan Vettel en Alonso: “Wacht rustig af. Bij Mercedes is geen plek, maar misschien komt het goed met Red Bull en Ferrari. Daarnaast is ook McLaren een optie, ook al is dat een risico omdat niemand nog weet hoe het daar straks gaat met Honda erbij.”