Mercedes-topman Niki Lauda is van mening dat het kampioenschapsteam ook gewoon voor snelle tijden moet gaan tijdens de wintertests, zodat het beter kan zien waar het staat.

Volgens het Zwitserse Blick heeft Lauda Mercedes afgelopen zondag, tijdens de laatste testdag van de tweede testweek in Barcelona, gesommeerd ‘het gaspedaal eindelijk eens flink in te trappen’. “Wij moeten ook voor snelle tijden gaan, want we willen net als de rest weten hoe we er voor staan”, vertelt Lauda aan de krant.

Tijdens de eerdere testdagen ging het bij Mercedes om typisch testwerk als werken aan de betrouwbaarheid, aerodynamische evaluaties, het leren kennen van de banden en verzamelen van data, maar op zondag zette Nico Rosberg een tijd neer waar de Formule 1 van op keek. Op medium-banden was hij slechts 0.254 trager dan Romain Grosjean was geweest op super-softs, terwijl die compound zo’n anderhalf tot twee seconden sneller moet zijn.

Rosberg
Mercedes had al eerder degelijke runs gedaan op hardere banden, of juist langere runs waarbij het tempo er goed in bleef, maar het rondje van Rosberg deed iedereen opkijken, behalve Rosberg zelf: “Volgens onze data was het namelijk helemaal niet zo indrukwekkend”, spreekt hij woorden die zowel bedoeld kunnen zijn om de verwachtingen te temperen of om tussen neus en lippen door als verdekte waarschuwing aan de rest te fungeren.

“Vergeleken met de rondetijden die we op andere dagen hebben gezien, was het niet zo’n goed rondje, maar we zijn er bij Mercedes wel allemaal van overtuigd dat we een competitieve auto hebben”, vertelt Rosberg, die het naar buiten toe dus voorzichtig speelt: “We houden we de rest nauwlettend in de gaten, want hoewel we denken er goed voor te staan, is het op het moment nog niet duidelijk hoe sterk iedereen precies is.”