Ondanks de vliegende start van ‘zijn’ Mercedes waarschuwt kopstuk Niki Lauda er voor dat het team zich nog niet rijk mag rekenen en dat de volgende race – de Grand Prix van Spanje – een sleutelmoment wordt voor de rest van het jaar.

“De race in Barcelona is een sleutelmoment in dit seizoen”, vertelt Lauda aan Autosport. “Het circuit daar vereist namelijk een combinatie van een sterke motor en goed chassis. Het is niet alleen de motor die daar uitmaakt wie vooraan rijdt, dus het wordt een erg belangrijke race om te zien wie zijn auto het best heeft ontwikkeld en wiens upgrades er het beste werken”, legt hij uit.

“Als je in Barcelona vooraan meedoet, dan ziet het er goed uit voor de reeks races daarna, tot aan de zomerstop. Daarna moet je natuurlijk weer oppassen, maar voor de komende tijd is de race in Barcelona bepalend.”

Blijven werken
Waar de Oostenrijker dan ook op hamert, is dat Mercedes ondanks haar huidge voorsprong alle zeilen bij blijft zetten. “Het ziet er op het moment goed uit, maar er zijn nog veel races te gaan waarin van alles mis kan gaan en we mogen niets voor lief nemen. Het is noodzakelijk dat we keihard blijven werken.”

Lauda verwacht dat Mercedes vooral nog concurrentie zal krijgen van Red Bull. “Zij staan erom bekend dat ze enorm sterk terug kunnen komen en het feit dat Adrian Newey er in China niet bij was, betekent dat hij waarschijnlijk hard aan het werk was voor een groot aantal updates voor de race in Barcelona.”

“Ieder ander team zal echter ook met flink wat nieuwe onderdelen en aanzienlijk gereviseerde bolides naar Barcelona komen, dus de komende drie weken vormen de tot op heden belangrijkste periode van dit seizoen”, aldus Lauda.