Volgens oud-wereldkampioen Niki Lauda kan Sebastian Vettel de hoop om drie wereldtitels op rij te winnen wel op zijn buik schrijven. De Oostenrijker denkt namelijk niet dat Vettel dit jaar nog kampioen kan worden.

Volgens Lauda – zelf wereldkampioen in 1975, 1977 en 1984 – is een hattrick aan titels uitgesloten voor Vettel: “In theorie kan hij inderdaad nog kampioen worden, maar in praktijk heeft hij de titel al verloren”, zegt Lauda tegenover Österreich over de kansen van de kampioen van de laatste twee seizoenen.

Dat Vettels kansen verkeken zijn, komt volgens Lauda niet door fouten van de Red Bull-coureur zelf, maar doordat hij dit jaar te vaak is uitgevallen met mechanische pech. “Er kan natuurlijk best een keer iets stuk gaan, maar dat moet je dan oplossen zodat het niet nog een keer gebeurt”, zo verwijst Lauda naar het tot twee keer toe stuk gaan van de dynamo van Vettels Renault-motor.

“Door die uitvalbeurten is Vettel de titel echter kwijtgeraakt”, meent Lauda, die denkt dat de titelstrijd vanaf nu tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton zal gaan: “Hamilton heeft momenteel de beste auto, maar Alonso ligt op titelkoers en zijn Ferrari is erg betrouwbaar.”

Door Vettels uitvalbeurt van afgelopen weekend in Monza is hij naar de vierde plaats in het kampioenschap gezakt. Zijn achterstand op lijstaanvoerder Alonso bedraagt 39 punten, terwijl Hamilton 37 punten achterligt op Alonso.