Mercedes-kopstuk Niki Lauda sluit niet uit dat zijn team, na het winnen van de eerste vijf races, ook de resterende veertien Grands Prix van 2014 op haar naam schrijft.

Gevraagd door het Oostenrijkse dagblad Österreich of hij Mercedes ook de rest van de races van 2014 ziet winnen, geeft Lauda een duidelijk antwoord: “Daar ziet het wel naar uit”, verklaart hij.

Volgens Lauda is Mercedes’ hegemonie in ieder geval voor de komende races gegarandeerd. “We hebben de voorsprong die we in de eerste vier races hadden, in Barcelona in stand weten te houden. Ik maak me daarom niet ongerust. Want als je in Barcelona zover voorligt als wij, heeft de rest minstens vier of vijf races nodig om hun achterstand in te lopen.”

Lauda wordt uiteraard ook gevraagd naar wie hij de betere van de twee Mercedes-coureurs vindt, Lewis Hamilton of Nico Rosberg. Het kopstuk heeft daar een net antwoord op: “Ik ben met allebei zeer tevreden.”

“Lewis is momenteel een klasse apart en presteert op een zeldzaam hoog niveau. Hij zit precies op de limiet, zonder fouten te maken. Het is schier onmogelijk hem momenteel te verslaan, maar Nico kan hem door slim en tactisch te rijden toch bedreigen.”