In Duitsland 2011 reed Karun Chandhok zijn laatste Formule 1-race. Alweer een tijd geleden, maar vergeten zijn we hem nooit. Mede dankzij de Karun Chandhok Specials.

In Brackley, een dorpje met 13.331 inwoners, zit een klein Indiaas restaurant. Van de buitenkant oogt het weinig aantrekkelijk, maar zoals ze hier in Engeland zo mooi zeggen: never judge a book by it’s cover. Khushboo Indian Cuisine heeft geen hippe voorgevel nodig. De reputatie van het restaurant is van die mate, dat het altijd bomvol zit.

Het restaurant ligt op een kwartiertje rijden van het circuit van Silverstone en is zodoende bekend in Formule 1-kringen. Red Bull-teambaas Christian Horner is een vaste klant, evenals veel van de Mercedes-medewerkers. Indiër Karun Chandhok ontdekte het toen hij jaren geleden naar Oxford verhuisde. Als kenner had Chandhok al snel zijn voorkeur, wat resulteerde in de Karun Chandhok Specials op de menukaart.

Inmiddels is ook Checo Pérez een vaste gast. De aimabele eigenaar, dol op Formule 1, heeft zijn favoriete maaltijden eveneens op de menukaart opgenomen. Opvallend dat in Checo’s Fiesta ook de Karuns special genoemd wordt.

Toen we er donderdagavond gingen eten, kwamen we natuurlijk bekenden tegen. De tafel naast ons was gevuld met verslaggevers van Autosport-magazine die in het gezelschap van Jonathan Williams (zoon van Frank Williams) zich te goed deden aan de Chandhok-specials. De inspirator van deze specials hadden we toevallig op een paar minuten gemist.

Een dag later kwam ik hem echter tegen in het motorhome van Caterham. Ik complementeerde hem met zijn menukeuze. Het eten was immers echt heerlijk. Chandhock charmant als hij is, moest er om lachen. Een beetje als een boer met kiespijn. Want nu zijn racecarrière in de slop zit, wordt hij alleen nog maar aangesproken op de specials op Khushboo’s menukaart.