Sébastien Loeb kruipt weer achter het stuur van een Formule 1-auto. Later deze maand test hij voor Red Bull Racing. De test krijgt hij cadeau omdat hij voor de vijfde achtereenvolgende keer kampioen in het World Rally Championship (WRC) is geworden. Voorafgaand aan de test mag Loeb op het Engelse circuit Silverstone alvast wat oefenrondjes rijden met de Red Bull Racing RB4. De daadwerkelijke test heeft op 17 november in het Spaanse Barcelona plaats.

Dat wordt voor de Fransman de tweede keer dat hij een Formule 1-auto gaat besturen. Vorig jaar kwam hij al eens voor Renault in actie in Paul Ricard. Daar had hij het circuit helemaal voor zich alleen, terwijl er in Barcelona ook andere coureurs zullen rijden.

,,Ik ben heel blij met het cadeau van Red Bull”, zegt Loeb. ,,Vorig jaar heb ik al een Formule 1-auto bestuurd, maar dit keer zijn de omstandigheden anders. Ik ga nu rijden tussen de reguliere Formule 1-coureur en tijdens een officiële test.”

,,Ik hoop dat ik mijzelf niet voor schut zet! Aan de andere kant, ik test maar één dag.”

Loeb benadrukt verder dat de test puur voor de lol is, en dat hij geen Formule 1-carrière ambieert. ,,Ik wil mogelijke speculaties over een overstap van mij naar de Formule 1 meteen verwerpen. Ik rij volgend jaar absoluut weer voor Citroën in het WRC.”

Red Bull is overigens sinds dit jaar sponsor van Loebs team Citroën Sport.

PPB