De Race of Champions in het Londense Wembley-stadion is gewonnen door Fransman Sebastien Loeb. In de finale was de vijfvoudig rallykampioen te sterk voor David Coulthard.Bijna werd het een Brits feestje voor het publiek in Londen, maar Coulthard moest toch zijn meerdere erkennen in Loeb, die de Race of Champions overigens al twee keer eerder wist te winnen.

De Race of Champions is een jaarlijks race-evenement waar coureurs uit allerlei raceklassen het tegen elkaar opnemen op een speciaal gebouwd circuit. Dit jaar deden onder andere Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Jenson Button en dus David Coulthard mee. Ook waren er rally-, Nascar- en toerwagencoureurs aanwezig.

De Nations Cup, waar coureurs gekoppeld worden aan hun nationaliteit, ging net als een jaar geleden naar Team Duitsland. In de finale moesten Michael Schumacher en Sebastian Vettel het opnemen tegen Team Scandinavie, dat ook in 2007 de finale wist te halen. Tom Kristensen en Mattias Ekstrom kregen het niet voor elkaar om de Duitsers te verslaan.

,,We zijn hier allemaal voor ons plezier, maar geef elke coureur die hier is een stuurtje en hij wil winnen. Dat is hier niet anders”, vertelde Schumacher na afloop. ,,Maar de hoofdreden is dat we het naar onze zin hebben en na de race een drankje drinken. Zo serieus is het dus allemaal niet.”

LP