Het is Romain Grosjean voor de eerste keer in 2015 niet gelukt zich bij de eerste tien te kwalificeren. Op plek elf scheelde het echter niet veel voor de Fransman, die net voor teamgenoot Pastor Maldonado staat.

Qua rondetijd scheelde het overigens wel aardig wat, want Grosjean kwam in Q2 een halve seconde te kort om tot Q3 door te dringen. Direct na afloop van de sessie toonde de Lotus-coureur zich ook behoorlijk gefrustreerd over de boordradio, maar eenmaal afgekoeld laat hij in zijn terugblik op de kwalificatie optekenen dat elfde zo slecht nog niet is: “Ik denk dat we gelukkig mogen zijn met waar we staan”, zegt hij nu zelfs.

“Na de slottraining dachten we niet eens dat we Q2 zouden halen, dus de elfde plek is een mooi resultaat”, doet Grosjean er nog een schepje bovenop. “Ik start van de schone kant van de baan en heb genoeg nieuwe setjes banden over. We hebben de laatste twee Grands Prix punten gescoord en hopelijk lukt dat nu ook. Inhalen kan hier lastig zijn, maar ik denk dat zich desondanks best enkele goede kansen kunnen voordoen om mensen te passeren.”

Maldonado
Net als Grosjean denkt ook Maldonado – die nog geen tiende trager was dan zijn teamgenoot – dat Lotus zich goed heeft hersteld na een lastige vrijdag. Ook de Venezolaan mikt voor zondag op punten. Voor hem moeten dat dan de eerste van het jaar worden, wat gezien zijn twaalfde startplek mogelijk moet zijn. “We hebben ons vandaag bovendien ook al op de race gericht”, meldt hij.

“We hebben een wat andere strategie aangehouden in de kwalificatie, want we wisten al dat we over een enkele ronde niet per se heel snel zouden zijn. We hebben daarom bewust een extra setje banden gespaard voor zondag, wat ons de kans moet geven posities goed te maken in de race.”