Het team van Lotus voelt zich gesterkt door haar optreden in Maleisië en denkt dat het niet lang meer duurt voor het weer met regelmaat Q3 kan halen en punten kan scoren.

Lotus heeft dit jaar nog geen punten gescoord, maar Romain Grosjean kwam er in Maleisië met een elfde plek dichtbij en dat was een flinke opsteker voor het team dat enorm veel problemen had tijdens de wintertests en de seizoensopener.

“Meedoen om de tiende plek is eigenlijk niet goed genoeg voor ons, maar als je kijkt naar het niveau waarop teams als McLaren presteren, dan is het niet zo dat ze buiten bereik voor ons zijn”, zegt Lotus-kopstuk Alan Permane tegen Autosport.

“Wij hoeven qua performance geen enorme stappen te maken om dat soort teams bij te halen”, stelt Permane, die denkt dat Lotus vooral flinke vooruitgang zal boeken zodra motorleverancier Renault haar V6-krachtbron beter aan de praat krijgt.

Direct weer vooraan strijden – zoals in 2013 – zit er volgens Permane zelfs dan niet in – ‘want Mercedes en Red Bull hebben een enorme voorsprong’ – maar hij rekent wel op een flinke stap vooruit: “We hebben belangrijke updates voor Bahrein, China en Spanje, dus ik ben er vrij zeker van dat we binnenkort een vaste klant zullen worden in Q3 van de kwalificatie en zondags om de punten kunnen meedoen.”