Zolang het op vrijdag goed uit de startblokken komt en zich goed kwalificeert, kan het team van Lotus punten scoren in Hongarije. Dat denken coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado.

Volgens Grosjean past de Hungaroring niet perfect bij de Lotus E23-bolide – ‘want het is niet bepaald een snel circuit, dus we kunnen onze hoge topsnelheid niet echt uitbuiten’ – maar is de situatie ook weer niet hopeloos: “Want in trage bochten doen we het ook best aardig”, stelt de Fransman.

Grosjean denkt dan ook dat Lotus het ‘redelijk goed’ moet kunnen doen in Hongarije. “Zolang we het weekend althans goed beginnen”, maakt hij een belangrijk voorbehoud, waarbij hij vooral naar de kwalificatie kijkt: “Die is cruciaal, omdat inhalen erg lastig is op de Hungaroring.”

Grosjean behaalde in 2012 een derde plek in Hongarije, waarna hij in 2013 zesde werd nadat hij – nog altijd tot zijn ongenoegen – straf kreeg voor zijn ‘mooiste inhaalactie in de Formule 1’. Over rampjaar 2014 heeft hij het liever niet, maar voor dit jaar rekent hij dan toch weer op punten.

“Ik denk dat we een mooie score moeten kunnen behalen, zo vlak voor de zomerstop”, besluit de nummer tien uit de tussenstand, die weet dat het om dat voor elkaar te krijgen niet alleen goed moet gaan op vrijdag en zaterdag, maar dat zijn team ook met een goede strategie moet komen.

Maldonado
Teamgenoot Pastor Maldonado haalt ook aan dat de Lotus E23 het eerder dit seizoen ‘goed heeft gedaan in trage baandelen’. “Dus het wordt interessant om te zien hoe goed we op de Hungaroring gaan”, vertelt de Venezolaan.

Net als Grosjean geeft ook Maldonado aan dat het zwaartepunt in zekere zin op zaterdag ligt, bij de kwalificatie. “Ik heb me in het verleden goed gekwalificeerd in Hongarije, dus hopelijk lukt dat nu weer. Ik heb in ieder geval erg veel zin in het weekend.”