Lotus maakte in juli al bekend voor 2015 de switch van Renault- naar Mercedes-motoren te maken. De deal is echter nog steeds niet helemaal rond, al gaat het wel de goede kant op.

Dat vertelt Toto Wolff, teambaas van de Formule 1-stal van Mercedes en tevens de motorsportchef van het gehele concern, aan de Gazzetta dello Sport: “Het gaat de goede kant op”, zegt hij over het afronden van de anderhalve maand geleden aangekondigde deal.

De reden dat het langer duurt voordat de deal rond is, heeft naar verluidt te maken met het feit dat Mercedes financiële garanties wil van Lotus, dat enkele keren achterop is geraakt met het betalen van de rekeningen aan haar huidige motorleverancier Renault.

Datzelfde Renault heeft ondertussen uiteraard al kennis genomen van het vertrek van Lotus en gaat niet op zoek naar een nieuwe klant. De Franse firma geeft er de voorkeur aan zich meer te focussen op haar resterende afnemers: Red Bull, Toro Rosso en Caterham.

Met de overstap van Lotus, blijft het aantal Mercedes-klanten voor 2015 – ondanks het vertrek van huidige afnemer McLaren naar Honda – op vier, want naast Lotus en uiteraard Mercedes zelf gebruiken ook Force India en Williams de Duitse krachtbronnen.

Bij de laatste motorleverancier, Ferrari, zijn geen veranderingen. Naast het eigen fabrieksteam, blijven Sauber en Marussia aan als klanten.